sr Crnogorski en English
slajd_2.jpeg

Edukacija službenika Uprave policije i Službi zaštite i spašavanja iz Bara i Ulcinja u okviru projekra RACE

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore je u Domu solidarnosti u Sutomoru  17. novembra  u okviru projekta RACE (trka za život) realizovao jednodnevnu edukaciju za po  20 službenika iz Uprave policije ( 10 službenika iz CB Bar, 10 službenika iz OB Ulcinj) i 20 službenika  iz Službi zaštite i spašavanja iz Bara i Ulcinja.

171121 1

Službenici Uprave policije i Službi zaštite i spašavanja su prošli trening pružanja prve pomoći i obuku korišćenja automatskog eksternog defibrilatora (AED) u cilju poboljšanja dostupnosti i kvaliteta pružanja hitne pomoći.

Projekat RACE se finansira kroz Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 i podrazumijeva usklađivanje i unaprjeđenje hitne medicinske usluge (EMS – Emergency Medical Services) u cilju postizanja veće efikasnosti i profesionalnosti u očuvanju ljudskih života kao i pružanja zajedničkog odgovora u slučaju većih, masovnih nesreća na programskom području.

U tom smislu, ZHMP će narednih dana organizovati  edukativne radionice za Službenike Uprave policije i Službe zaštite i spašavanja iz Nikšića, Danilovgrada, Podgorice, Cetinja, Budve, Kotora, Tivata i Herceg Novog.

Svim učesnicima po završenoj obuci uručen je edukativni i promo materijal.

Očekivani projektni rezultati biće postignuti kroz poboljšanju dostupnost i pristup EMS mreži u prekograničnom području kroz nabavku neophodne tehničke opreme, trening programe za nemedicinski kadar u pružanju prve pomoći, izradu zajedničkog protokola saradnje u slučaju veće nesreće i elementarne nepogode te organizaciju pokazne vježbe sa 52 učesnika.

Edukaciju će proći 110 policijskih službenika i 110 službenika Službi zaštite i spašavanja, iz programskog područija.

171121 2

Adresa

Menadžment Zavoda:

Vaka Đurovića bb

81000 Podgorica

Crna Gora

Kontakt

Menadžment Zavoda:

Telefon: +382 (0)20 226 081

Fax: +382 (0)20 226 082

e-mail: kontakt@zhmp.me

PIB: 02779773

© 2021 JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore - Sva prava zdržana