sr Crnogorski en English
slajd_2.jpeg

Edukacija iz oblasti reanimacije osnovnih vitalnih funkcija u okviru IPA CBC projekta RACE

Dom zdravlja Mostar, u svojstvu vodećeg partnera projekta, 15.02.2020. godine, započeo je realizaciju projekta "Utrka za život " (akronim projekta RACE), sa dvije partnerske organizacije u okviru programa "Interreg IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020", kojeg sufinancira Europska unija. Projekt traje ukupno 24 mjeseca, odnosno do 14.02.2022.
Glavni cilj projekta je poboljšanje kvalitete usluga u javnom zdravstvu i socijalnoj skrbi u prekograničnom području. Projekt je fokusiran na povećanje dostupnosti kvalitetne usluge hitne medicinske pomoći u pograničnom (CBC) području, točnije na području grada Mostara, Zagrebačke županije i Crne Gore.
 Ovim projektom, zajednički je definiran program obuke "Reanimacija osnovnih vitalnih funkcija" na način gdje se edukacija odvija prema pravilima i standardima programa reanimacije, provodeći se u manjim skupinama od 5 sudionika pod vodstvom ovlaštenih edukatora. Ovom edukacijom je predviđeno 200 polaznika što znači da je broj ograničen, a jučer je prvih 20 sudionika uspješno prošlo obuku.Svi polaznici dobivaju certifikat o stečenoj sposobnosti reanimacije i rukovanja s AVD-om (defibrilatorom).
Nakon jučerašnje edukacije dobili smo sve pohvale od strane svih polaznika za odlično organiziran i konceptualiziran tečaj što nam zaista puno znači 
Također, upućujemo sve pohvale i zahvale svim sudionicima koji su iskazanim interesom, angažmanom, voljom i izdvojenim vremenom dokazali kako su odlučni u namjeri pomoći drugima te svladanim vještinama iz navedene oblasti, postali kvalificirani za takav humani podvig!
Danas je u tijeku obuka druge skupine od 20 polaznika kojima želimo uspješan i produktivan rad.
 

Adresa

Menadžment Zavoda:

Vaka Đurovića bb

81000 Podgorica

Crna Gora

Kontakt

Menadžment Zavoda:

Telefon: +382 (0)20 226 081

Fax: +382 (0)20 226 082

e-mail: kontakt@zhmp.me

PIB: 02779773