sr Crnogorski en English
slajd_4.jpeg
Image is not available
Image is not available
Image is not available
slajd_4.jpeg
slajd_1.jpeg
Image is not available
slajd_1.jpeg
slajd_5.jpeg
Ekipa koja je
spasila brojne živote!
slajd_5.jpeg
slajd_6.jpeg
slajd_6.jpeg
slajd_2.jpeg
Image is not available
slajd_2.jpeg
slajd_7.jpeg

Ekipa hitne pomoći na intervenciju izlazi sa sirenom i rotacionim plavim svijetlom! Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju ova obilježja i prvenstvo prolaza!

slajd_7.jpeg
previous arrow
next arrow

Aktuelnosti

Učešće v.d. direktora dr Vuka Nikovića na Kongresu urgentne medicine u Uzbekistanu

V.D. direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, dr Vuk Niković, boravio je u Uzbekistanu gdje je, kao predavač po pozivu, učestvovao na V Kongresu ugrentne medicine Uzbekistana koji je posvećen jubileju Hitne medicinske pomoći u toj Republici (dvadeset godina postojanja).

dr Niković predavanje

Dr Niković je u glavnom gradu Uzbekistana, Taškentu, održao predavanje na temu „Uspješna kardiopulmonalna reanimacija vanbolničkih srčanih zastoja: Upotreba javnih defibrilatora i značaj instalacije AED defibrilatora na javnim mjestima“.

Nacionalna televizija Uzbekistana je, nakon zapaženog predavanja i prepoznatog značaja aktivnosti koje sprovodi u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, intervjuisala dr Nikovića.

Kako je istakao u intervjuu, u Uzbekistanu na Kongresu urgentne medicine boravi po drugi put.

Prvi put sam govorio o organizaciji urgentne medicine i njenom značaju za zdravstveni sistem jedne države a sada sam govorio o AED defibrilatorima na javnim mjestima. Sljedećeg mjeseca će u Crnoj Gori biti postavljeno dvadeset defibrilatora u deset gradova. Ukoliko imamo AED defibrilatore na ulicama, povećavamo procenat preživljavanja“, rekao je dr Niković za Nacionalnu televiziju Uzbekistana.

dr Niković intervju 1

Kako je dodao, u budućnosti planira saradnju sa Hitnom pomoći te države.

U budućnosti planiramo saradnju sa Hitnom pomoći Uzbekistana, grada Taškenta i podijelićemo iskustvo kako bi instalirali i prve AED defibrilatore na ulicama Taškenta“, najavio je dr Niković za tamošnji Nacionalni servis.

Prezentaciju seminara pogledajte: https://docs.google.com/presentation/d/1EYar1ywqx7TXcGj2FQgRXiMXA8SgvdGP/edit?fbclid=IwAR1r52IdNJpAOdAr5dE5e1_mV9vKQW2KA-DMGHudYwxN-7YvecKA9vRrFv4

Adresa

Menadžment Zavoda:

Vaka Đurovića bb

81000 Podgorica

Crna Gora

Kontakt

Menadžment Zavoda:

Telefon: +382 (0)20 226 081

Fax: +382 (0)20 226 082

e-mail: kontakt@zhmp.me

PIB: 02779773

© 2021 JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore - Sva prava zdržana