sr Crnogorski en English
slajd_4.jpeg
Image is not available
Image is not available
Image is not available
slajd_4.jpeg
slajd_1.jpeg
Image is not available
slajd_1.jpeg
slajd_5.jpeg
Ekipa koja je
spasila brojne živote!
slajd_5.jpeg
slajd_6.jpeg
slajd_6.jpeg
slajd_2.jpeg
Image is not available
slajd_2.jpeg
slajd_7.jpeg

Ekipa hitne pomoći na intervenciju izlazi sa sirenom i rotacionim plavim svijetlom! Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju ova obilježja i prvenstvo prolaza!

slajd_7.jpeg
previous arrow
next arrow

Aktuelnosti

Svečano otvaranje jedinice ZHMP u Opštini Tuzi

Stanovnici Opštine Tuzi dobili su danas savremenu jedinicu hitne medicinske pomoći, koja se nalazi u okviru objekta Doma zdravlja Podgorica. Rekonstruisani prostor hitne pomoći danas su svečano pustili u rad ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomod dr Vuk Niković.

1 19

- Na ovaj način realizujemo jedan od naših strateških ciljeva, što smo i obećali našim građanima, a to je modernizacija i unapređenje ovog veoma značajnog dijela zdravstvenog sistema i otvaranje jedinica hitne medicinske pomoći u svim opštinama. Pored Petnjice i Tuzi, koji su pušteni u rad, do kraja ove godine Zavod za hitnu medicinsku pomoć opremiće i otvoriti jedinice i u Šavniku, Plužnama i Gusinju. Hitna pomoć u Tuzima je reper kako treba i kako će izgledati sve jedinice hitne pomoći u Crnoj Gori, u skladu sa intencijom Ministarstva zdravlja i menadžmenta Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da primjenjujemo savremene principe organizacije ovog bitnog segmenta zdravstvene zaštite, kazala je ministarka Borovinić Bojović.

Hitna medicinska pomoć je, kako je istakla ministarka, specifičan, veoma važan dio zdravstvenog sistema i ogledalo njegovog kvaliteta, uspješnosti i efikasnosti.

1 30

Zato smo krenuli u ozbiljnu reorganizaciju potpuno zapuštenog sistema hitne medicinske pomoći, koji je nefunkcionalan, u koji se nije ulagalo, pa su veoma loši i nedovoljni i kadrovski, prostorni i tehnološki kapaciteti. Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa menadžmentom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, preduzeće sve da se sve jedinice hitne medicinske pomoći na teritoriji cijele države maksimalno pojačaju i unaprijede uslovi za rad i pružanje pomoći, kako bi svi građani, bez obzira u kojoj opštini žive i da li su u strogom centru grada ili u najudaljenijem ruralnom dijelu opštine, imali bolju, kvalitetniju i prevashodno bržu zdravstvenu uslugu, poručila je ministarka Borovinić Bojović.

Izražavajući zadovoljstvo što su stanovnici sa ovog područja dobili mogućnost da u svom mjestu stanovanja dobiju usluge hitne medicinske pomoći, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj je rekao da je ovo veoma značajan projekat za Opštinu i njene građane.
1 34

- Ovo je još jedan dokaz partnerstva lokalne uprave, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Ministarstva zdravlja, naše dobre komunikacije, zahvaljujući čemu je scijeli projekat realizovano veoma brzo. Mislim da je ovo model dobre sardanje i naravno tako ćemo nastaviti i ubuduće za dobrobit naših građana, kazao je Đeljošaj.

Dr Vuk Niković naglasio je spremnost menadžmenta Zavoda da, kako je kazao, zapušten sistem hitne medicinske pomoći podigne na nivo regiona, pa čak i više.

- Posebna odgovornost na meni je jer sam između dvoje kolega, dr Jelene Borovinić Bojović i dr Danila Jokića, da uradim nešto što je nama godinama smetalo, a nismo imali priliku da ispravimo, već smo bili opstruirani. Danas smo spremni da uradimo nešto na opšte dobro građana i da generalno kvalitet zdravstvene zaštite podignemo na viši nivo. Ovo će biti primjer partnerske saradnje i nadam se da će ova generacija napraviti nešto što generacije ispred nas apsolutno nisu htjeli ili nisu umjeli, poručio je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Adresa

Menadžment Zavoda:

Vaka Đurovića bb

81000 Podgorica

Crna Gora

Kontakt

Menadžment Zavoda:

Telefon: +382 (0)20 226 081

Fax: +382 (0)20 226 082

e-mail: kontakt@zhmp.me

PIB: 02779773

© 2021 JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore - Sva prava zdržana