sr Crnogorski en English
slajd_4.jpeg
Image is not available
Image is not available
Image is not available
slajd_4.jpeg
slajd_1.jpeg
Image is not available
slajd_1.jpeg
slajd_5.jpeg
Ekipa koja je
spasila brojne živote!
slajd_5.jpeg
slajd_6.jpeg
slajd_6.jpeg
slajd_2.jpeg
Image is not available
slajd_2.jpeg
slajd_7.jpeg

Ekipa hitne pomoći na intervenciju izlazi sa sirenom i rotacionim plavim svijetlom! Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju ova obilježja i prvenstvo prolaza!

slajd_7.jpeg
previous arrow
next arrow

Aktuelnosti

Ambasada Izraela donirala defibrilatore Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

Nerezidentna ambasada Izreala u Crnoj Gori donirala je Zavodu za hitnu medicinsku pomoć dva defibrilatora, medicinske aparate koji se koriste kao sredstvo prve pomoći kod srčanog udara i drugog poremećaja srčanog ritma, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.
 
mashav04
 
 
Medicinsku opremu u ime Ambasade ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović i direktoru Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuku Nikoviću, uručio je nerezidentni ambasador države Izraela u Crnoj Gori Jahel Vilan.
Zahvaljujući ambasadoru na dosadašnjoj podršci i pomoći, ministarka zdravlja je istakla da je ova donacija neizmjerno važna za zdravstveni sistem, jer se upotrebom ovih aparata spašavaju ljudski životi.
Izražavajući zadovoljstvo zbog saradnje dvije zemlje, ministarka Borovinić Bojović je najavila spremnost i potrebu za mogućnost unapređenja odnosa dvije zemlje u oblasti medicine, s posebnim naglaskom na Zavod za hitnu medicinsku pomoć.
- Sistem hitne medicinske pomoći u Izraelu je možemo slobodno reći suveren, precizan i besprekoran, sa jasno definisanim protokolima i mi, kao sistem koji želi da unaprijedi ovaj vid veoma važnog segmenta zdravstva, želimo da primijenimo modele od najboljih, što vi svakako jeste, kazala je ministarka zdravlja.
Ona najavila da će, u cilju produbljivanja saradnje dvije zemlje u oblasti zdravstva, pokrenuti inicijativu za potpisivanje memoranduma o saradnji ministarstava zdravlja Crne Gore i Izraela.
 
mashav01
 
 
Izražavajući zadovoljstvo zbog susreta sa ministarkom zdravlja, ambasador Vilan je najavio i u narednom periodu pomoć i podršku njegove zemlje crnogoskom zdravstvenom sistemu. Takođe, kazao je da će se kroz obuke koje organizuje Agnecija za međunarodnu razvojnu sardanju (MASHAV), omogućiti crnogorskim zdravstvenim radnicima stručno usavršavanje u različitim oblastima medicine.
 
mashav03
 
Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Vuk Niković, upoznao je ambasadora sa načinom funkcionisanja ustanove kojom rukovodi i kazao da je u planu njena reorganizacija, pri čemu će, kako je dodao, iskustva Izraela u tom segmentu biti od velike pomoći, kako bi se unaprijedio sistem crnogorske hitne pomoći.

Adresa

Menadžment Zavoda:

Vaka Đurovića bb

81000 Podgorica

Crna Gora

Kontakt

Menadžment Zavoda:

Telefon: +382 (0)20 226 081

Fax: +382 (0)20 226 082

e-mail: kontakt@zhmp.me

PIB: 02779773

© 2021 JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore - Sva prava zdržana