sr Crnogorski en English
slajd_4.jpeg
Image is not available
Image is not available
Image is not available
slajd_4.jpeg
slajd_1.jpeg
Image is not available
slajd_1.jpeg
slajd_5.jpeg
Ekipa koja je
spasila brojne živote!
slajd_5.jpeg
slajd_6.jpeg
slajd_6.jpeg
slajd_2.jpeg
Image is not available
slajd_2.jpeg
slajd_7.jpeg

Ekipa hitne pomoći na intervenciju izlazi sa sirenom i rotacionim plavim svijetlom! Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju ova obilježja i prvenstvo prolaza!

slajd_7.jpeg
previous arrow
next arrow

Aktuelnosti

KOMPANIJA MTEL DONIRALA FISKALNE KASE ZHMP-u

Vozila Hitne pomoći od sada izdaju elektronske fiskalne blokove

 Podgorica, 15. oktobar 2021. – Kompanija MTEL je donirala fiskalne uređaje Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore. Tim povodom danas je u MTEL-u održana konferencija za medije.

Izvršna direktorka MTEL-a Tatjana Mandić podsjetila je da je u strategiji  društveno odgovornog poslovanja MTEL-a  zdravstvo uvijek imalo primarnu poziciju, o čemu svjedoče brojne donacije u proteklih 14 godina, kao što su donacije Urgentnom centru, Klinici za radiologiju, Klinici za neonatologiju, Kovid Call centar 1616, preko milion eura vrijedna donacija za projekat Telemedicina i mnogi drugi.

mtel kase 2

 

„Današnja donacija je prirodan slijed našeg dosadašnjeg poslovanja i okrenutosti medicini, kako bi građanima Crne Gore i onima koji nam dolaze u posjetu Crnoj Gori učinili zdravstveni sistem modernijim i efikasnijim. Od početka godine smo ponudili m:fisikal uslugu kao podršku državnom projektu uvođenja elektronske fiskalizacije u Crnu Goru, a danas evo obezbjedjujemo mobilne fiskalne kase za terenska vozila Hitne pomoci. Koristim priliku da pohvalim inicijativu ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i direktora Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuka Nikovića da uvedu u zakonski propisane fiskalne tokove zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, čak i one koje su u državnom vlasništvu. Mi smo opredijeljeni da nastavimo sa projektom fiskalizacije i našim servisom pomognemo u sprovođenju ovog sjajnog projekta“ istakla je Tatjana Mandić, izvršna direktorka kompanije MTEL.

mtel kase 3

 

„Usvajanjem Zakona o fiskalizaciji, Zavod za hitnu medicinsku pomoć je u obavezi da ovaj segment poslovanja transparentno i organizovano uredi u skladu sa Zakonom. S obzirom na to da je Crna Gora prepoznata kao turistička destinacija, a turisti iz zemalja Evrope i svijeta koji nas posjećuju i koji zdravstveno osiguranje dobijaju u matičnoj zemlji, očekuju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i u Crnoj Gori.

mtel kase

 

Troškove liječenja i dobijanje zdravstvenih usluga u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć snosi osiguranik, te je stoga neophodno izdati odgovarajući fiskalni račun kao dokaz o pruženoj medicinskoj usluzi. Ujedno, Zavod će fiskalizacijom u potpunosti imati uvid u sopstvene prihode. Kao podrška cjelokupnom sistemu fiskalizacije u Crnoj Gori, kompanija M:TEL podržala je fiskalizaciju sistema u ZHMP i donirala pet fiskalnih kasa. Na iskazanoj podršci i donaciji, Zavod je zahvalan kompaniji M:TEL i nadamo se da je to tek početak saradnje“ rekao je VD direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Prim. Mr Sci. dr med. Vuk Niković na današnjoj konferenciji za medije.

Adresa

Menadžment Zavoda:

Vaka Đurovića bb

81000 Podgorica

Crna Gora

Kontakt

Menadžment Zavoda:

Telefon: +382 (0)20 226 081

Fax: +382 (0)20 226 082

e-mail: kontakt@zhmp.me

PIB: 02779773

© 2021 JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore - Sva prava zdržana